مموآر، شاخهای از ناداستان است با تمرکز بر محوری خاص از زندگی. در اینجا پنچ تا از بهترین مموآرها را برای خواندن پیشنهاد کردهایم. روایتهای واقعی از زندگی از جذابترین مطالبی هستند که میتوان برای تقویت زبان انگلیسی مطالعه کرد.
فرانک مککورت نویسنده ایرلندی-آمریکایی در این کتاب خاطرات کودکیاش را روایت کرده است. زندگی خانواده در شهر فقیر لیمریک، غیبتهای مکرر پدر، حاملگیهای مادر و فوت خواهر و برادرها، جنگ، آلودگیها و بیماریهای محلهای فقیر دستمایههایی غمانگیزند که هنر مککورت داستانی شاد و سراسر خنده از دل آنها خلق کرده است. دو ترجمه فارسی نیز از این کتاب با عنوانهای «اجاق سرد آنجلا» و «خاکسترهای آنجلا» منتشر شده است.
ژانت والز در این کتاب، خاطرات بزرگ شدنش در دستان والدینی ناکارآمد را روایت میکند. فقر خانواده، اعتیاد پدر به الکل، درگیریهای شغلی مادر از دغدغههای این مموآر است. در سال ۲۰۱۷ فیلمی بر اساس این مموآر ساخته شد.
مری کار، در این کتاب خاطرات کودکی اش را روایت کرده در کنار پدری الکلی و مادری افسرده که هر از گاهی یکی از این دو خانه را ترک میکنند. کتاب سرشار از اشاراتی به وقایع روز آمریکایی است و خواندنش برای خواننده غیرآمریکایی چالش محسوب میشود. مری که خیلی از اوقات با پدرش در گردهماییهای مردانه همراه است، خاطرهگوییهای پدرش را میشنود در حالیکه میداند بخش عظیمی از آنها حقیقت ندارد، طوری که مادر مری این جمع مردانه را کلوپ دروغگوها مینامد و همین نام برای این کتاب هم انتخاب شده است.
این کتاب نوشته الیزابت گیلبرت و شرح سفر او به هند است و فیلم پرفروشی با همین نام از روی آن ساخته شده است. این کتاب را در بخش انگلیسی شهر کتابهای تهران هم میتوانید پیدا کنید. با اینکه ترجمه فارسی این کتاب هم موجود است، به دلیل نثر روان و خوشخوان آن انتخاب خوبی برای مطالعه به این انگلیسی است.
کتابهای داستانی توبیاس وولف به فارسی ترجمه شده است. اما این کتاب مموآر او را باید به انگلیسی خواند و همراه او و مادرش از شمال به جنوب آمریکای دهه ۵۰ سفر کرد و آن را شناخت. برادر او جفری وولف هم مموآری درباره کودکیاش نوشته و این گفته مادرشان مشهور است که گفته اگر میدانست هر دو پسرش مموآرنویس میشوند، در رفتارهایش تجدیدنظر میکرد!