
نحوه استفاده صحیح از کلیدواژهها
در این قسمت درمورد مکانهای مختلفی که میتوان در آنها از کلیدواژهها استفاده کرد و بهترین روشهای استفاده صحبت میکنیم.

♦ کلیدواژه اصلی را در آدرس صفحه (URL) بگنجانید.
شرکت گوگل در سال ۲۰۱۲ «به روز رسانی EMD» را روانه بازار کرد که هدف از طراحی آن کاهش وزن اسامی دامنهای است که علت عملکرد مطلوب آنها در زمینه افزایش رتبه گوگل وجود کلیدواژه در آنها بوده است.
اگرچه دسترسی داشتن به نام دامنه مطلوب دیگر بهترین راه برای افزایش رتبه گوگل نیست و بهتر است نامی را برای دامنه انتخاب کنید که به آسانی بر سر زبانها بیافتد اما قراردادن کلیدواژه در ادامه آدرس مطالب منتشرشده در سایت (مانند www.yoursitename.com/target-keyword) هنوز هم یکی از بهترین روشهای موجود است.
یکی از کارکنان گوگل به اسم «جان مولر» در ابتدای سال ۲۰۱۶ در مصاحبهای عنوان کرد که کلیدواژههای بهکار رفته در آدرس صفحات جزء عوامل رتبهبندی کم اهمیت هستند.
بنابراین، پیشنهاد من برای شما این است که اگر میتوانید کلیدوآژههای صفحه را بدون طولانی شدن آدرس صفحه (اِرل یا URL) بگنجانید حتما این کار را انجام دهید اما این کار الزامی نیست. منظور از آدرس مناسب آدرسی است که محتوای صفحه را مشخص کند و در بیشتر موارد استفاده از کلیدواژهای کانونی که اطلاعاتی در مورد محتوای صفحه ارائه کند کفایت میکند.
♦ گنجاندن کلیدواژهها در تگهای عنوان (Title)
در گذشته تگهای عنوان نقش بزرگی در تعیین رتبه سایتها در موتورهای جستجو داشتند. به علاوه، امکان قراردادن چندین کلیدواژه در تگهای عنوان و افزایش رتبه صفحه نیز وجود داشت.
با وجود آنکه گوگل متوجه این حقهشده است و از اهمیت کلیدواژههای موردنظر در عنوان صفحات کاسته است (و حتی دیگر عبارتهای بهکار رفته در عناوین را درصورت انطباق با عبارت جستجوشده به صورت توپُر مشخص نمیکند) اما هنوز هم قراردادن این کلید واژهها در تگهای عنوان یکی از بهترین راهکارهای ممکن است، زیرا به این ترتیب موتور جستجوی گوگل اطلاعاتی در مورد محتوای صفحه به دست میآورد. به علاوه، تعداد کلیکهای انجامشده روی صفحات نیز بالا میروند و جستجوگران متوجه میشوند که اطلاعات سایت شما با عبارت جستجوشده مرتبط است.
به طور کلی بهتر است که کلیدواژه را در ابتدای عنوان صفحه قراردهید. بررسیهای انجامشده نیز حاکی از آنست که با قراردادن کلیدواژه در ابتدای عنوان رتبه وب سایت و تعداد کلیکها افزایش مییابد.
♦ عنوان اصلی و عنوانهای فرعی (H1, H2, H3 و غیره)
قراردادن کلیدواژه در عنوان اصلی و عنوانهای فرعی صفحه خود به دلایل زیر یکی از راههای هوشمندانه سئو است.
اول آن که وقتی از کلیدواژه در عنوان اصلی و عناوین فرعی صفحه استفاده میکنید گوگل راحتتر از موضوع متن صفحه مطلع میشود و میتواند صفحات را برای عبارات مرتبط بهتر طبقهبندی کند.
اگرچه میزان تاثیر قراردادن کلیدواژه در تگهای H1 و H2 هنوز مشخص نیست اما مسئله مهم دیگری وجود دارد که توجه به آن الزامی است. با نوشتن یک عنوان بسیار خوب در مورد هر کلیدواژه میتوانید به طور طبیعی بر متنهای اصلی (و متنهای مرتبط) مورداستفاده توسط سایتهای دیگر برای ایجاد پیوند به آن محتوی استفاده کنید. این کار تاثیر قابل توجهی بر رتبه صفحات شما خواهد داشت.
♦ استفاده مستقیم از کلیدواژههای ترکیبی در متن صفحات
بهینهسازی بدنه صفحات با توجه به کلیدواژههای موردنظر در ایجاد تعادل در محتوای صفحات موثر است. استفاده زیاد از یک کلیدواژه منجر به بهینهسازی بیش از حد و غیرمفید جلوه کردن صفحات میشود که این کار تاثیر منفی بر رتبه صفحات وب سایت خواهد داشت. از سوی دیگر، بهتر است مطمئن شوید که محتوای سایت حاوی کلیدواژههای و کلمات مترادف موردنظر است زیرا گوگل از قابلیت شناسایی کلمات مترادف نیز برخوردارشده است. بسیاری از متخصصین براین باورند که قرارداشتن کلیدواژه در میان ۱۰۰ کلمه اول متن صفحات نشانهای از مرتبط بودن آن کلیدواژه با محتوای صفحه است.
اگرچه منظور من توجه بیش از حد به تعداد واژگان کلیدی نیست اما میتوان از پلاگینهایی نظیر Yoast یا ابزار رتبهبندی صفحاتِ Moz برای تحلیل صحیح کاربرد کلیدواژهها استفاده کنید. هر دوی این ابزارها عملکرد مطلوبی در کاوش متن صفحه و ارائه بازخورد در مورد اندازه کلیدواژه بهکار رفته (یعنی عدم مناسب بودن اندازه یا مناسب بودن آن) ارائه میکنند.
نکته دیگری که باید در رابطه با محتوای صفحات به آن توجه کرد طول صفحه است. بررسیها و آزمایشهای متعددی نشان دادهاند که گوگل محتویات طولانیتر را مناسبتر میداند. در واقع مطالعهای که توسط «بَکلینکو» انجام شد نشان داد که میانگین تعداد کامات صفحات اول گوگل تقریبا ۱۸۹۰ کلمه است.
چند نظریه در مورد علت علاقه گوگل به محتوای طولانیتر وجود دارد. نخست آن که متنهای عمیق و طولانی نشان دهنده وجود تفکر زیاد در تولید محتوای صفحه هستند و نشان میدهند که این منابع تفصیلی از نظر کاربران مفید هستند.
همچنین فرض براین است که با گنجاندن این میزان متن گوگل قادر خواهد بود که موضوع موردنظر را بهتر درک کند و رتبه بهتری به وب سایت شما اختصاص دهد.
نکته آخر آن که محتوای طولانی بیشتر در شبکههای اجتماعی به اشتراک (share) گذاشته میشود و به این ترتیب گوگل متوجه میشود که صفحه مربوطه محبوب است و ارزش برخورداری از رتبه بالاتری را دارد.
♦ قرارداد کلیدواژهها در تگهای Alt تصاویر
از تگهای Alt برای ارائه توضیح مختصر در مورد موضوع تصاویر استفاده میشود. بنابراین، استفاده از تگهایی که حاوی واژگان کلیدی و گویا باشند میتواند در افزایش رتبه تصویر در ابزار جستجوی تصاویر گوگل موثر باشد. برخی متخصصین نیز بر این باورند که انجام این کار در افزایش رتبه صفحه موثر خواهد بود و به موتور جستجو امکان میدهد تا درک بهتری از موضوع متنِ اطراف تصویر به دست آورد.
گوگل راهنمای بسیار خوبی را در مورد کاربرد تصاویر در وب سایتها ارائه میکند و کارشناسان این شرکت معتقدند که «ایجاد محتوای غنی و مفید با استفاده از کلیدواژههای مناسب و مرتبط» در این زمینه مفید است. به عبارت دیگر، قراردادن کلمات کلیدی در تگهای alt کافی نیست بلکه باید با استفاده از کلیدواژههای گویا و مفید امکان ادغام کلیدواژه هدف در متن صفحه را فراهم کنید.

♦ استفاده از توضیحات مِتای قانعکننده
توضیحات مِتا کوتاهترین دادههایی است که موتورهای جستجو گاهی از آنها استفاده میکنند تا به کاربران قبل از کلیک روی لینک سایت صفحه در مورد محتوای آن صفحه ارائه کنند.
علت استفاده از واژه «گاهی» آنست که از توجه گوگل به توضیحات مِتا (meta) هرروز کاسته میشود و به جای آن قسمت کوتاهی از متن واقعی صفحه را نشان میدهد.
اگرچه تگهای توضیح مِتا (meta description) مدتها در رتبهبندی درنظر گرفته نشدهاند اما توصیه میکنم در هنگام تولید صفحه حتما این تگها را پُر کنید و از کلمات کلیدی نیز در آنها استفاده کنید.
چرا؟
چون اگرچه این کار سبب بهبود رتبه صفحه نمیشود اما در بهبود تعداد کلیکهای مخاطبین موثر است. زمانی که گوگل محتوای تگ توضیحات مِتا را نشان میدهد احتمالا بازدیدکنندهای که متن معادل متن موردجستجوی خود را به صورت توپُر میبیند روی لینک وب سایت شما پس از ظاهر شدن در لیست جستجو کلیک خواهد کرد.
پایان بخش دوم