واقعیت این است که سئوی صفحات جذاب نیست و احتمالاً تخصصیترین قسمت از فرآیند سئو (SEO) است. سئوی صفحات وب در مقایسه با دریافت لینک از سوی سایتهای برتر مانند USAToday.com یا CNN.com یا معروف شدن اطلاعات منتشر شده و رسیدن به صفحه اول Reddit جالب و هیجانانگیز نیست. اما اگر جزء اولویتهای شما نباشد هرگز از حداکثر پتانسیل سایت خود استفاده نکردهاید.
حال ممکن است تصور کنید که سئوی صفحات وب صرفا به تعداد کلیدواژه ها[۱] و تگهای مِتا محدود میشود و همه آنچه را که باید در مورد آن میدانید، اما نکته اینجاست که الگوریتمهای گوگل دائما در حال تغییر و تکامل هستند و راهکارهای مفید یک یا دو سال قبل ممکن است در سال ۲۰۱۷ کارایی خود را از دست بدهند. دیگر زمان آن گذشته است که بتوان با گنجاندن کلمهای در عنوان صفحه یا در داخل مقاله در اولین صفحه جستجوی گوگل قرار گرفت. اکنون باید از اطلاعات زیادی در مورد الگوریتم مرغ مگسخوار که کلمات مترادف و متن را نیز در نظر میگیرد و تکامل فرآیند جستجوی سمانتیک، تغییر کانون تمرکز گوگل به سوی فهرست کردن اطلاعات برای موبایل، تجربه کاربر و دیگر نکات مربوطه برخوردار بود.
به طور خلاصه، دقت سئوی صفحات از همیشه بالاتر رفته است. به همین دلیل است که این لیست را فراهم کردهام تا بتوانید در هنگام تولید محتوا برای بررسی صفحات از آن استفاده کنید و مطمئن شوید که صفحاتی که ایجاد میکنید حداکثر ترافیک ارگانیک موتورهای جستجو را به خود جذب میکنند.
بسته فایل قالب و چک لیست سئوی صفحات خود را از اینجا به طور رایگان دریافت کنید.
فعالیتهای سئوی خود را با استفاده از منابع رایگان زیر بهبود ببخشید.
- چک لیست سئوی صفحات برای تضمین بهینهسازی کامل محتوای تولیدی
- فایل قالب (الگوی) جستجوی کلیدواژهها برای ذخیرهسازی دادهها و ایدههای مربوط به کلیدواژهها
- فایل قالب ردیابی درجه سئو برای سنجش موفقیت صفحات تولیدی در موتور جستجو
- با کلیدواژههای درست شروع کنید!
کلیدواژهها هنوز هم بنیان سئوی صفحات را تشکیل میدهند. اگرچه قراردادن کلیدواژههای متعدد در محتوای صفحات منجر به حصول نتایج بهینه نمیشود اما کلیدواژهها هنوز هم حائز اهمیت هستند.
چند ابزار فوقالعاده برای شناسایی آسانتر کلیدواژهها مناسب وجود دارند که امکان سنجش کلیدواژههای تولیدی را فراهم میکنند. بنده شخصاً از ابزارهای جستجوی کلیدواژه تولیدی Ahrefs و Moz استفاده کردهام و متوجهشدهام که هریک از آنها در تولید ایدههای وبلاگ نویسی بسیار مفید هستند.
با کلیک بر روی این لینک میتوانید مطلب قبلی این وبلاگ در مورد ابزارهای جستجوی کلیدواژه را مطالعه کنید تا دیگر نیاز به توضیح ابزارهای مختلف در این قسمت نباشد.
نکاتی کوتاه و کلیدی برای انتخاب کلیدواژههای مناسب
بیشتر قسمتهای این مطلب به بحث در خصوص نحوه استفاده صحیح از کلیدواژهها برای ارتقاء کارایی سئوی صفحات اختصاص دارد اما باید مطمئن شوید که کلیدواژههای صحیحی را انتخاب میکنید و این کلیدواژهها مخاطبان موردنظر شما را جذب میکنند.
در ادامه نکات کلیدی سادهای را برای راهنمایی شما در رابطه با انتخاب کلیدواژه ارائه میکنیم.
♦ دستیابی به نتایج بهتر با استفاده از چندین ابزار
همانطور که گفتم من طرفدار ابزارهای کلیدواژه Ahrefs و Moz هستم. به علاوه، گاهی هم از ابزار برنامه ریزی کلیدواژه AdWords از کمپانی گوگل و Ubersuggest (اوبرساجست) و دیگر ابزارهای مربوطه برای این کار استفاده میکنم.
اما چرا از چندین ابزار جستجوی کلیدواژه استفاده میکنم؟
دلیل این مسئله آنست که هریک از این ابزارها نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد و هریک از آنها با استخراج داده از منابع مختلف پیشنهادات مختلفی را برای کلیدواژهها ارائه میکند. به این ترتیب با استفاده از منابع مختلف میتوان کلیدواژههای بهتری را شناسایی کرد که دسترسی به مخاطب موردنظر را آسانتر میکند.
♦ شناسایی پتانسیل هر کلیدواژه
تمام کلیدواژه از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند و باید آنها را برمبنای میزان پتانسیل اولویتبندی کنید. برای این کار باید عوامل زیر را مدّنظر قرار دهید.
- حجم جستجوی کلیدواژه موردنظر چقدر است؟
- پتانسیل کلیدواژه چقدر است؟
- مقصود و منظور جستجوکننده آن کلیدواژه چیست؟ (به عبارت دیگر، آیا کلیدواژه انتخابی، مخاطب مورد نظر را جذب خواهد کرد؟)
- نقش این کلیدواژه در موفقیت کسب و کار و وب سایت من چیست؟
♦ کلیدواژهها را براساس میزان ارتباط و مقصود کاربران دستهبندی کنید.
هر زمانی که صفحه جدیدی ایجاد میکنم سه یا چهار کلیدواژه را درنظر دارم، اما درنظر گرفتن کلیدواژههای بیشتر برای تنها یکی از پُستهای وبلاگ یا صفحه وب دشوار است.
بهترین راه برای دستهبندی کلیدواژهها آنست که این کلمات را براساس میزان ارتباط آنها و مقصود و منظور کاربران طبقهبندی کنیم.
اما معنی این حرف چیست؟ معنی این حرف آنست که کلیدواژهها باید ارتباط نزدیکی با هم داشته باشند. به عنوان مثال، اگر یکی از کاربران عبارت «خبرهای مهم بسکتبال» را جستجو کنید ممکن است عباراتی نظیر «خبرهای مهم اِن. بی. اِی» و «امتیازهای اِن. بی. اِی» را هم جستجو کند. همه کلیدواژهها به هم ربط دارند و به موضوعی یکسانی میپردازند و در نتیجه با جستجوکنندگانی که از آنها استفاده میکنند مقصود مشترکی دارند.
♦ باید بدانید که جستجوی کلیدواژه فرایندی جاری است.
نباید به مقوله جستجوی کلیدواژه صفحات به عنوان وظیفهای یکباره نگاه کرد زیرا باید به طور منظم انجام شود تا بهترین نتایج به دست آیند.
با استفاده از کنسول جستجوی گوگل میتوانید عبارات جستجوشدهای را که سبب نمایش وب سایت شما در لیست نتایج جستجوها میشوند مشاهده کنید.
از این کنسول میتوان به عنوان منبع بسیار خوبی برای یافتن کلیدواژههای جدید برای صفحات موجود و درنتیجه تقویت حضور وب سایت خود در موتورهای جستجو استفاده کرد.
پایان بخش اول
[1]توضیح ویراستار: خوشبختانه هنوز هیچکس در مورد تعداد کلیدواژهها نگران نیست!